Βιώσιμο Ταξίδι

Ως Greek Travelers πιστεύουμε στη θετική επίδραση που μπορεί να έχουν τα ταξίδια. Όχι μόνο για τα άτομα και τις εμπειρίες τους, αλλά για τους προορισμούς και τον πλανήτη μας συνολικά.

Τα ταξίδια πάντα βοηθούσαν στη χρηματοδότηση των τοπικών οικονομιών και τα τελευταία χρόνια έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι στη διατήρηση του πολιτισμού και της προστασίας των οικοσυστημάτων. Τα ταξίδια δημιουργούν ενσυναίσθηση και κατανόηση, μπορούν να εμπνεύσουν και να εκπαιδεύσουν. Δημιουργούν τη σύνδεση του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο και του ανθρώπου με τη φύση. Είναι αυτό που χρειάζεται ο πλανήτης μας αυτή τη στιγμή.

Τι είναι λοιπόν τα βιώσιμα ταξίδια; Το να ταξιδεύεις με βιώσιμο τρόπο σημαίνει να γνωρίζεις τον αντίκτυπο του τουρισμού στο περιβάλλον και να υιοθετείς καλές πρακτικές για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων. Ο πλανήτης έχει περιορισμένους πόρους και ο μαζικός τουρισμός θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους. Ως εκ τούτου, τα αειφόρα ταξίδια είναι ένας τρόπος για τη διατήρηση της φύσης και όχι την εμπορευματοποίηση της για την προσέλκυση τουριστών.

Υποστηρίζοντας το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) και των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον θέλουμε να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας αφού το να κάνουμε πιο βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές δεν είχε ποτέ περισσότερα οφέλη. Έτσι λοιπόν:

  • Επιλέγουμε όπου είναι δυνατόν διαμονή σε φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα
  • Σεβόμαστε τον πολιτισμό των τοπικών κοινωνιών
  • Αγοράζουμε προϊόντα και υποστηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις
  • Λέμε ΟΧΙ στα πλαστικά μιας χρήσης και χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα
Καθώς ο κόσμος μαθαίνει όλο και περισσότερο για τον αντίκτυπο των πράξεών μας, είναι και δική μας ευθύνη να αναπτύξουμε τις εταιρικές και πελατειακές μας πρωτοβουλίες για να διασφαλίσουμε ότι κινούμαστε σε ένα μέλλον που είναι πέρα από το βιώσιμο.